NL | EN

Amega Groep

Duurzaamheid eindelijk concreet gemaakt!

Leen de Koning van Amega
"Turn is in staat in een kort tijdsbestek duurzaamheid te vertalen naar een concreet plan en zorgt er tegelijkertijd voor dat er intern bewustwording wordt gecreëerd. Een aanpak die hout snijdt op de lange termijn."

Wat hebben wij aan Turn gevraagd?

Wij zagen dat duurzaamheid steeds belangrijker werd in de retail branche. Maar hoe maak je duurzaamheid concreet en welke stappen zet je om maximale impact te creëren?

Wat heeft Turn voor ons gedaan?

Natuurlijk begonnen we niet op nul, we deden al een aantal zaken op duurzaamheid. Daarom heeft Turn eerst geïnventariseerd wat er binnen Amega al impliciet gedaan werd aan duurzaamheid. Stap een is communiceren wat je al doet en wat je ambitie is. De volgende stap is mensen verantwoordelijk maken voor deze ambitie en dit intern borgen. Tot slot is onderhoud belangrijk. Duurzaamheid staat niet stil en het levend houden van het onderwerp is het grootste onderdeel van het succes.

Wat was het resultaat?
Binnen 6 weken lag er een gedegen strategie en plan van aanpak. Door deze aanpak en het bouwen van de identiteit van Amega op duurzaamheid is het intern duidelijk waarvoor Amega staat. En niet geheel onverdienstelijk, in 2014 is Amega onderscheiden met de Vaartmakers Award.