NL | EN

BAR-organisatie

Samenwerking concreet, partijen gemotiveerd en verbonden

Samen Bereikbaar BAR
"Turn is in staat om samenwerking écht concreet te maken, om partijen te motiveren en te binden. Turn is praktisch, krijgt het onderwerp 'slim en duurzaam reizen' op de agenda, en zorgt voor concrete resultaten."

Wat hebben wij aan Turn gevraagd?

Het werkgeversplatform Samen Bereikbaar is in 2015/2016 gestart in Drechtsteden. Voor de BAR-regio was de vraag of dit platform ook voor onze bedrijven in een behoefte voorziet, en of het platform de ambities van de gemeenten voor bereikbaarheid en duurzaamheid concreet kan maken. Vervolgens hebben wij Turn gevraagd om het platform in de BAR op te bouwen, en werkgevers te werven om zich aan te sluiten.

Wat heeft Turn voor ons gedaan?

Turn heeft bij een aantal toonaangevende werkgevers in de BAR geïnventariseerd welke behoefte er is op het gebied van slim en duurzaam reizen. Vervolgens heeft Turn bedrijven benaderd om zich aan te sluiten bij het platform Samen Bereikbaar. Belangrijk was hierbij de aansluiting bij andere projecten binnen de gemeentelijke organisatie, bij de werkzaamheden van de Verkeersonderneming, en bij bedrijven in de Drechtsteden.

Wat was het resultaat?

De voorlopige mijlpaal van het project was de kick off bijeenkomst, een samenwerking tussen bedrijven, gemeenten en provincie. Tijdens deze bijeenkomst hebben 10 werkgevers de intentieverklaring getekend om hun spitsverkeer met 10% te reduceren. Deze eerste 10 'ambassadeurs' vormen het begin van een werkgeversnetwerk, dat de potentie heeft om steeds meer bedrijven zich te laten aansluiten en met het thema slim en duurzaam reizen aan de slag te gaan.