NL | EN

Process Communication Model (PCM) - training en coaching

Excelleren in communiceren & motiveren

Logo Process Communication Model

Met Process Communication vergroot je de effectiviteit in je organisatie met twee praktische instrumenten: communicatie en motivatie. Je krijgt met PCM handvatten die er voor zorgen dat de motivatie, energie en resultaten van jouw organisatie en team verbeteren.

Veel mensen zijn bekend met persoonlijkheidsprofielen zoals DISC of Insights. PCM gaat in onze ogen nog een stapje verder met een duidelijke aanpak om je stress te managen en je motivatie te vergroten. Met de andere modellen heb je een profiel van iemand nodig om hem/haar te begrijpen. Met de PCM tool kan je ook zonder profiel jezelf en anderen ontcijferen. Zo leer je elkaars taal spreken en werk je samen aan een sterke organisatie met gemotiveerde mensen. De PCM tool kan dus direct worden ingezet!

Trainingen en coaching PCM
Wij organiseren elk jaar diverse trainingen vanuit open inschrijving, maar we ontwikkelen ook programma's op maat voor onze klanten. Op het gebied van bijvoorbeeld sales, klanttevredenheid en leiderschap. Zo hebben we specifiek in deze tijden van corona diverse online workshops ontwikkeld, zie onderstaand voor meer informatie.

Leiderschapstraining 
In januari 2022 organiseren we weer ons 3,5 daags Persoonlijk Leiderschapsprogramma met PCM. In deze training voorzien we je van tools om morgen aan de slag te gaan met communicatie, motivatie en stressmanagement, om van jouw team een winnend team te maken. De training bestaat uit theorie-blokken, maar gaat vooral in op interactie (lees: doen!) en zelf PCM ervaren. Hiervoor hebben we een compacte flyer en een uitgebreidere flyer geschreven. Lees de versie die de lengte heeft die het beste bij je past :-) 

Klanten kunnen ook terecht voor PCM coaching. Aan de hand van het PCM profiel gaan we aan de slag met de individuele coachingsvraag.

"De manier WAAROP we iets zeggen is belangrijker dan WAT we zeggen"

Online workshop "Zelfmotivatie en thuiswerken"
Is je onzekerheid groot, ligt stress op de loer? Of wil je graag in deze tijden van thuiswerken en corona maatregelen graag je motivatie positief beinvloeden? Schrijf je dan in voor een van onze online workshops in 2022. 
In deze interactieve online workshops leren we je -in anderhalf tot twee uur- wat je motiveert en hoe je dit positief kan toepassen tijdens het thuiswerken en in deze lastige onzekere tijd.

PCM in de praktijk
Het overkomt ons allemaal: We praten wel eens langs elkaar heen, werken niet altijd optimaal samen en voelen ons soms gefrustreerd of ongehoord. Hierdoor bestaat het risico dat we onze motivatie verliezen, met als gevolg dat we minder energie hebben en geïrriteerd raken. Hoe kan je dat oplossen? PCM zorgt ervoor dat je effectiever en met meer energie kan samenwerken. Je krijgt inzicht in typerend positief en stress gedrag van jezelf en leert gedrag van anderen te herkennen en hoe je daar constructief mee om kan gaan. Zo ontstaat er begrip voor elkaar, voorkom je misverstanden en stress, ontstaat heldere communicatie, dynamiek en bereik je samen zoveel meer.

Met PCM vergroten we je bedrijfsresultaten, werken we aan persoonlijke ontwikkeling (bij jezelf, maar ook bij je medewerkers), verbeteren we de medewerkers- en klantbeleving en zorgen voor we voor meer teamwork met minder stress en verzuim.

Johannes is PCM coach en trainer, Anna is PCM trainer. Wij nemen profielen af, coachen op basis van PCM en hebben diverse trainingen ontwikkeld. Wij hebben een tegengesteld profiel, onze trainingen worden met twee trainers gegeven en leiden tot maximaal resultaat.

PCM geschiedenis

Het Process Communication Model® is ontwikkeld door de Amerikaanse klinisch psycholoog Dr. Taibi Kahler (1943). Hij ontdekte voorspelbare en meetbare patronen in de interactie tussen mensen, zowel positieve als negatieve. Ook ontdekte hij de relatie tussen deze communicatiepatronen en negatief stressgedrag. Deze ontdekking leverde hem in 1977 de Eric Bern Memorial Scientific Award op, een prestigieuze prijs in de Transactionele Analyse.

NASA zag toekomst in Kahler's ontdekkingen en ideeën en hielp met de doorontwikkeling tot een praktisch model voor selectie en training van astronauten en als managementtool.
Het Process Communication Model wordt inmiddels ruim dertig jaar gebruikt door internationale organisaties
Er wordt wereldwijd met Process Communication gewerkt in 51 landen, in 24 talen en door meer dan 3.000 gecertificeerde trainers en coaches. Meer dan 1,3 miljoen mensen hebben inmiddels een persoonlijkheidsprofiel afgenomen.

Voor meer informatie over PCM, klik hier voor de website van PCM Nederland.