NL | EN

Process Communication Model (PCM) - training en coaching

Excelleren in communiceren & motiveren

Logo Process Communication Model

Het overkomt ons allemaal: We praten wel eens langs elkaar heen, werken niet altijd optimaal samen en voelen ons soms gefrustreerd of ongehoord. Hierdoor bestaat het risico dat we onze motivatie verliezen, met als gevolg dat we minder energie hebben en geïrriteerd raken. Hoe kan je dat oplossen?

PCM zorgt ervoor dat je effectiever en met meer energie kan samenwerken. Je krijgt inzicht in typerend positief en stress gedrag van jezelf en leert gedrag van anderen te herkennen en hoe je daar constructief mee om kan gaan. Zo ontstaat er begrip voor elkaar, voorkom je misverstanden en stress, ontstaat heldere communicatie, dynamiek en bereik je samen zoveel meer.


"De manier WAAROP we iets zeggen is belangrijker dan WAT we zeggen"
Je weet heel goed WAT je wil en WAT je wil zeggen. Met PCM geven we je de tools om ook te leren HOE je iets moet zeggen. Door te leren HOE je communiceert en HOE je je mensen motiveert, komt de boodschap aan en horen jouw mensen WAT je zegt beter.

PCM-trainingen en workshops
Wij hebben weer een aantal PCM-trainingen op het programma staan!

Training leiderschap met impact met PCM – 15, 16, 30 september en 21 oktober
Bekijk de flyer of schrijf je gelijk in!
Leiderschap met impact gaat over 'weten' maar ook over 'doen' en 'ervaren'. We hebben een programma ontwikkeld waarin we de theorie direct in de praktijk brengen met diverse oefeningen. Het eerste deel (twee dagen) gaat over de basis van PCM en de invloed op leiderschap (denk hierbij aan: communicatiestijlen en leiderschapsstijlen gekoppeld aan persoonlijkheidstypen). Een week later volgt deel twee, waarbij de focus ligt op motivatie en stressmanagement als leidinggevende. Na drie weken vindt er een terugkombijeenkomst plaats, waarbij we praktijkervaringen van de deelnemers uitwisselen. De opzet is om tussen de trainingsdagen door PCM veel in de praktijk toe te passen, om ervaring op te doen en resultaten te behalen.

In-house PCM trainingen en workshops
Voor op maat in-house programma's kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Bij in-house programma's op het gebied van motiverende gespreksvoering en het vormgeven van een effectieve ontwikkelgesprekcyclus is het als ZZP'er en MKB'er mogelijk om de SLIM-subsidie aan te vragen. Bekijk hier de flyer met de mogelijkheiden. 

Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden voor jezelf en/of jouw bedrijf. Wij denken graag mee!

Resultaten met PCM
Met PCM vergroten we je bedrijfsresultaten, werken we aan persoonlijke ontwikkeling (bij jezelf, maar ook bij je medewerkers), verbeteren we de medewerkers- en klantbeleving en zorgen voor we voor meer teamwork met minder stress en verzuim.
De voorkeur van deze types in jou, bepaalt jouw communicatie- en leiderschapsstijl, jouw psychologische behoeften en zelfs jouw stresspatroon. Als je weet wat werkt voor jou en de ander, kun je daarmee het verschil maken en bereik je sneller resultaat. Met PCM krijg je niet alleen inzicht in je eigen voorkeuren, maar leer je hoe je de ander kan observeren en zijn voorkeuren kan herkennen. Hierdoor ben je in staat om echt in verbinding te komen met de ander, zijn taal te spreken en hem/haar te motiveren. Dit werkt zeer effectief voor jezelf en voor de omgang met je collega's, je medewerkers, je stakeholders, je klanten en in je persoonlijke relaties.

Het voordeel van PCM ten opzichte van andere modellen (zoals DISC of Insights) is dat je met de PCM-tool ook zonder profiel jezelf en anderen kan ontcijferen. Zo leer je elkaars taal spreken, verbeter je teamwork en werk je samen aan een sterke organisatie met gemotiveerde mensen. De PCM-tool kan dus direct worden ingezet!

Trainer en coach
Johannes en Anna zijn allebei geaccrediteerd PCM trainer en Johannes is geaccrediteerd PCM coach. Ze nemen profielen af, coachen op basis van PCM individuen en teams en geven diverse trainingen over PCM. Ze hebben een tegengesteld profiel, waardoor de trainingen optimaal meer waarde hebben voor de deelnemers.

Johannes van de Water heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van coaching, sales en leiderschap.
"Johannes is de bewaker van het menselijk potentieel. Hij onderzoekt graag waar de blokkades en beperkende overtuigingen zitten. Hierdoor doorbreken mensen hun barrière en zetten ze stappen in kunnen, durven en willen".

Anna Schouten heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van trainen, sales en gedragsverandering.
"Anna is een snelle denker en krijgt energie van het samen (her)ontdekken van motivatie en de triggers van stress. Door te doen, ervaren mensen hun patronen en kunnen ze het meteen toepassen in de praktijk".

Lees meer over Turn, Johannes en Anna op onze "wie we zijn"-pagina.