Case

Duurzaam ondernemen concreet gemaakt.

Duurzaam ondernemen strategie en implementatie

"Turn is in staat in een kort tijdsbestek duurzaamheid te vertalen naar een concrete strategie met een gedegen implementatieplan. Een aanpak die hout snijdt op de lange termijn."

Leen de Koning - directeur Amega Groep

Contactpersoon: Anna Schouten
Wat hebben wij Turn gevraagd

Duurzaam ondernemen stond al op onze agenda, maar een heldere visie en strategie voor de organisatie ontbrak. Om onze verantwoordelijkheid te nemen, hebben we Turn ingehuurd met de vraag: ontwikkel een visie en strategie op duurzaam ondernemen met een concreet implementatieplan. De Koning: “we willen het beste jongetje van de klas zijn, ook op het gebied van duurzaam ondernemen”.

Wat heeft Turn voor ons gedaan

Turn is in staat om vanuit de bestaande activiteiten van onze organisatie een concrete strategie en doelen op te stellen waarmee we koploper zijn op het gebied van duurzaam ondernemen in de branche. Turn heeft diverse gesprekken intern gevoerd en een impactanalyse uitgevoerd. Aan de hand van de informatie hebben ze in co-creatie met onze directie een strategie en beleid ontwikkeld met heldere doelen. Ook nu nog is Turn onze externe expert, die we inhuren om ons beleid verder vorm te geven en bewustwording te vergroten op de werkvloer.

Training duurzaamheid
Wat was het resultaat

Binnen 6 weken lag er een gedegen strategie en plan van aanpak. Door deze aanpak en het uitbouwen van de duurzaamheidsidentiteit van Amega, zijn we koploper in de branche en is er draagvlak voor duurzaamheid binnen onze gehele organisatie. De afgelopen jaren heeft Turn ons ondersteund bij de implementatie van de strategie, zoals het geven van trainingen aan ons personeel en de ontwikkeling van nieuwe diensten voor onze klanten. Tot slot ondersteunt Turn ons bij het schrijven van het duurzaamheidsverslag.

Amega Groep

Amega Groep bundelt meerdere bedrijven die actief zijn in de automotive branche in Zuid-Holland-Zuid en ze zijn een partner die garant staat voor onbezorgde automobiliteit in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard, Ridderkerk, Gorinchem en de Hoeksche Waard. Hun doel is om mensen onder alle omstandigheden mobiel maken en mobiel houden. Amega staat op plek 220 van de top 500 grootste bedrijven in Nederland.