Case

Onderling respect en vloeiende samenwerking straalt af op de klant

PCM-teamcoaching en training voor het verbeteren van de samenwerking binnen het team, om de salesprestatie te optimaliseren

"Onze betere manier van samenwerken, vanuit begrip en respect voor elkaar, heeft er mede voor gezorgd dat we in 2022 de best verkopende Audi dealer van Nederland werden!"

Rens Kolkman

Contactpersoon: Johannes van de Water
Wat hebben wij Turn gevraagd

Toen ik in 2021 als salesmanager bij Audi Centrum Amsterdam begon, kreeg ik de ruimte om de Audi salesorganisatie naar eigen inzicht in te richten en het team verder vorm te geven. Om de samenwerking binnen het team te optimaliseren, hebben we Turn gevraagd ons te helpen door middel van training en coaching met het Process Communication Model (PCM). Hoewel de individuele teamleden al goede prestaties leverden, wilden we ons nog verder ontwikkelen en groeien naar een hecht en effectief team.

Wat heeft Turn voor ons gedaan

Johannes en Anna hielpen ons met interactieve coaching en training, waardoor we beter begrepen dat spanningen en miscommunicatie vaak voortkomen uit verschillen in persoonlijkheid. Het inzicht dat het geen slechte bedoelingen zijn, helpt om voorbeelden in harmonie te bespreken. Tijdens het programma gingen we soms even de diepte in rond theorie, maar dat werd telkens afgewisseld met spellen en oefeningen waarbij we zelf konden ervaren hoe de communicatie onderling verliep. Toen we dat beter begrepen, konden we in coachingssessies met elkaar individueel in gesprek over de knelpunten in de samenwerking, zodat we met een schone lei verder konden.

Wat was het resultaat

We werken nu vanuit een basis van vertrouwen en openheid en gebruiken de verschillen in persoonlijkheid om elkaar te versterken. Door individuele ergernissen aan te pakken en “oud zeer” bespreekbaar te maken, hebben we ons team kunnen versterken en concrete afspraken kunnen maken over de manier van samenwerken. Hoewel verandering tijd kost, hebben we met behulp van individuele opvolging van Johannes en Anna ervoor gezorgd dat we deze afspraken blijven nakomen.

Audi Centrum Amsterdam

Audi Centrum Amsterdam (ACA) is onderdeel van de a-point groep en is de officiƫle Audi-dealer in de regio Amsterdam. Hun verkoop- en service adviseurs staan klaar bij alle vestigingen om klanten te voorzien van uitleg over hun favoriete model en hen tijdens een vrijblijvende proefrit te laten ervaren wat Audi te bieden heeft.