Case

De ontwikkelingen in de automotive concreet en bondig omgezet tot een helder plan van aanpak

Concrete toekomstschets voor Technisch Centrum

"Turn heeft bij de IVA op concrete en daadkrachtige wijze een analyse uitgevoerd en een plan van aanpak ontwikkeld, waarmee de IVA doelgericht aan de slag kan om het Technisch Centrum toekomstbestendig te houden."

IVA Driebergen

Contactpersoon: Johannes van de Water
Wat hebben wij aan Turn gevraagd

Door de snelle veranderingen in automotive, was er behoefte aan advies van branchespecialisten: past het IVA beleid voor het Technisch Centrum nog bij de verwachtingen van de markt in de toekomst? De IVA is continu bezig om het lesprogramma aan te passen aan de wensen van de markt. Omdat de ontwikkelingen steeds sneller gaan, was er behoefte om verder vooruit te kijken dan alleen de wensen van de huidige markt. De IVA had behoefte aan een toekomstschets, die kon helpen om de kaders van het technisch curriculum in te kleuren. Turn is gevraagd het team te begeleiden in dit traject.

Wat heeft Turn voor ons gedaan

Turn heeft eerst een analyse gemaakt van de huidige status van het Technisch Centrum en na diverse sessies met de werkgroep is de schets uitgewerkt. Vervolgens is er door Turn op basis van deze sessies een toekomstvisie een plan van aanpak geschreven. 

Wat is het resultaat

Een concreet rapport met 11 aanbevelingen om de ontwikkelingen van de markt nog sneller te kunnen vertalen naar het lesprogramma. De IVA is meteen aan de slag gegaan met de implementatie van deze aanbevelingen.

IVA Driebergen

IVA Business School biedt een rijks erkende dagopleiding op mbo- en HBO-niveau. Aan de hand van de thema’s Automotive en Nautisch Business Management stomen zij enthousiaste managers en ondernemers klaar voor de toekomst.