Case

Van zelfinzicht naar stressvrij communiceren

Training Process Communication Model

"Johannes en Anna zijn zeer deskundige trainers, die vanuit hun tegengesteld profiel bij de groep veel 'kwartjes' laten vallen."

SUAS opleidingen en trainingen

Contactpersoon: Johannes van de Water
Wat hebben we Turn gevraagd

Anna en Johannes zijn geaccrediteerd Process Communication Model trainers. Vanuit PCM Nederland zijn Anna en Johannes gevraagd een driedaagse basistraining te verzorgen voor SUAS opleidingen en trainingen.

Wat heeft Turn voor ons gedaan

Turn heeft een driedaagse basistraining PCM gegeven in Eindhoven aan zeven deelnemers. Deze training is erop gericht om vaardigheden te ontwikkelen waarmee deelnemers het gedrag en de motivatie van zichzelf en anderen leren ontcijferen. Men leert vervolgens om, door de manier waarop iemand iets zegt, het beste naar boven te halen in elk gesprek, ook met degenen met wie communicatie soms stroef loopt. Tijdens de training wordt met deze vaardigheden veel geoefend en bouwen deelnemers vertrouwen en veerkracht op.

Doordat ze de meest effectieve communicatiestijlen leren herkennen, zijn ze in staat om eerste tekenen van miscommunicatie en stress te herkennen. Hierdoor is het mogelijk om de verbinding met de ander te herstellen om weer op één lijn te komen. Dit vermogen om onbegrip en misverstanden te voorkomen, helpt om stress en het onproductieve gedrag dat daarmee samengaat, om te buigen.

Training PCM gegeven voor SUAS
Wat was het resultaat

De trainers werden met een 9,3 beoordeeld. Alle deelnemers hebben het certificaat voor de basistraining behaald en waren enthousiast over de vervolgtrainingen op het gebied van PCM. 

Quote deelnemer

“Ik heb genoten, werd geïnspireerd en heb echt zeer waardevolle inzichten mogen opdoen! Ik ben zelfs zo enthousiast, dat ik ook van mijn familieleden een profiel wil laten opstellen om op een andere manier met elkaar te kunnen communiceren ;)”