Coaching & training

Professioneel exelleren

Jij weet dat mensen het verschil maken in succesvolle organisaties. Jij wilt exelleren als team, resultaten behalen en ambities realiseren. Jij wilt investeren in jezelf en of je team met een hands-on praktische aanpak die morgen het verschil kan maken. Met onze jarenlange ervaring met training en coaching ontwikkelen wij pakkende op maat gemaakte programma’s.

Wij verzorgen training en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, duurzaam ondernemen, storytelling, salestraining en klantbeleving. Onze programma’s hebben één gemeenschappelijke deler: direct of indirect werken wij vanuit het Process Communication Model®.

Mensen zijn verschillend, maar wel observeerbaar verschillend en voorspelbaar in hun gedrag. Door vanuit het PCM-model onze programma’s te ontwikkelen, creëren wij een omgeving waar mensen zich welkom voelen, gemotiveerd worden en graag naar terugkeren.

Process Communication Model

PCM zorgt ervoor dat je effectiever en met meer energie kan samenwerken. Je krijgt inzicht in jouw communicatiestijl voorkeur en de voorkeuren van anderen. Daarnaast leer je je stresspatronen herkennen en met welke tools je deze stress kan verminderen. Je leert gedrag van anderen herkennen en krijgt handvaten om daar constructief mee om te gaan. Zo ontstaat er begrip voor elkaar, voorkom je misverstanden en stress. Door het toepassen van PCM ontstaat heldere communicatie en dynamiek. Op die manier bereik je samen zoveel meer.

Het gaat erom hoe je iets zegt

Je weet heel goed WAT je wilt zeggen. Met PCM geven we je de tools om ook te weten HOE je iets moet zeggen, zodat de boodschap bij de ander goed overkomt. Door te leren HOE je communiceert en HOE je je mensen motiveert, komt de boodschap aan en voelen mensen zich betrokken. Daardoor luisteren mensen veel beter naar WAT je zegt. PCM gaat over het proces van communicatie.

“Ik heb genoten, werd geïnspireerd en heb echt zeer waardevolle inzichten opgedaan!”

Deelnemer PCM training

Trainingen & Workshops

Onderstaand ons huidig trainingsaanbod

Kennismaken met jouw communicatie- en motivatievoorkeur

Online lunchsessie (gratis) op 30 augustus en 27 september 2024 van 12-13 uur

Heb je weleens een interactie gehad met iemand en je afgevraagd wat er nou ‘echt’ gebeurde? Of je onbegrepen gevoeld, alsof iemand verkeerd interpreteerde wat je zei? Wil je meer weten over positief beïnvloeden en stressvrij communiceren via de tool ‘Process Communication Model’? Dan bieden we je een online kennismaking aan. Heerlijk vanuit je eigen omgeving op een interactieve wijze kennismaken met jouw communicatievoorkeursstijl en de invloed hiervan op contact met anderen.

Effectief communiceren in één dag

Leer je communicatievoorkeuren kennen en de andere communicatiestijlen meer waarderen op 5 september 2024.

Iedereen zit anders in elkaar, maar er zijn ook veel overeenkomsten tussen verschillende persoonlijkheden. In deze 1-daagse training geven we je inzicht in je eigen positieve en negatieve communicatiepatronen, waardoor je met meer gemak en minder frustratie samenwerkt. Zo ontstaat er meer erkenning, begrip en dynamiek.

Leiderschap met impact

Effectief communiceren en motiveren als leider (PCM 1) op 6,7,14 juni en 5 juli

Leiderschap met impact gaat over zelfinzicht. In deze training leer je naast jouw communicatiestijl en bijbehorende stresspatronen ook hoe je met meer gemak samenwerkt, conflicten voorkomt en jouw team effectiever aanstuurt. In de training geven we je de achtergrond van het ‘Process Communication Model’ en brengen we de theorie gelijk in de praktijk met diverse leuke, speelse en praktische oefeningen. De belangrijkste onderscheidende factor in leiderschap ligt in sociale vaardigheden; het vermogen om met iedereen contact te maken, te verbinden, te motiveren en conflicten op te lossen zijn essentiële leiderschapsvaardigheden. Leiders van nu hebben hun zelfbewustzijn en flexibiliteit goed ontwikkeld om zo succesvol samen te kunnen werken met een zeer diverse, soms virtuele, groep medewerkers en collega’s op allerlei locaties.

Verdiepingstraining: motivatie en conflictmanagement

Positief beïnvloeden met motiveren en stressmanagement (PCM 2) op 7, 8 ,15 november 2024.

Wil jij kunnen variëren met verschillende communicatie- en motivatie-stijlen? Wil je tijdens het samenwerken met anderen je stressgedrag beter beheersen en het beste naar boven halen in anderen? Leer meer over motivatie en conflictmanagement via de tool ‘Process Communication Model’, zodat je met meer gemak kunt samenwerken en conflicten kunt voorkomen.

Positief beïnvloeden

Effectief communiceren en motiveren (PCM 1) op 3, 4, 11 oktober en 1 november 2024

Iedereen zit anders in elkaar, maar er zijn ook veel overeenkomsten tussen verschillende persoonlijkheden. In deze training gaat het om zelfinzicht. Je leert over jouw communicatiestijl, jouw stresspatronen, hoe je met meer gemak samenwerkt en jezelf en anderen positief beïnvloed. In de training geven we je de achtergrond van het ‘Process Communication Model’ en brengen we de theorie gelijk in de praktijk met diverse leuke, speelse en praktische oefeningen.

Trainingen & coaching op maat?

In-house aanbod

Naast de diversiteit aan PCM-trainingen met open inschrijving, verzorgen we ook in-company training en coaching. Vanuit onze ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen, teamontwikkeling, storytelling, salestraining en klantbeleving bieden we een groot pallet aan maatwerktrainingen.

Wil je weten wat PCM voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op

Resultaten met PCM

Met PCM vergroten we je bedrijfsresultaten, werken we aan persoonlijke ontwikkeling, verbeteren we de medewerkers- en klantbeleving en zorgen voor we voor meer teamwork met minder stress en verzuim.

Wat is jouw communicatie- en leiderschapsstijl? Wat zijn je psychologische behoeften en wat is je stresspatroon? Als je weet wat werkt voor jou, kun je daarmee het verschil maken en bereik je zoveel meer. Met PCM krijg je niet alleen inzicht in je eigen voorkeuren, maar leer je hoe je de ander kan observeren en zijn voorkeuren kan herkennen. Hierdoor ben je in staat om echt in verbinding te komen met de ander, zijn taal te spreken en hem/haar te motiveren. Dit werkt zeer effectief voor jezelf en voor de omgang met je collega’s, je medewerkers, je klanten en in je persoonlijke relaties.

Voordelen van PCM

Het voordeel van PCM ten opzichte van andere modellen (bijvoorbeeld DISC of Insights) is dat je met de PCM-tool ook zonder profiel jezelf en anderen kan ontcijferen. Ook krijg je hele praktische aanwijzingen om met iemand met een ander profiel in gesprek te gaan. Zo leer je elkaars taal spreken, verbeter je teamwork en werk je samen aan een sterke organisatie met gemotiveerde mensen. Met PCM kan je direct morgen het verschil maken!

Wil je meer lezen over PCM, we werken samen met PCM Nederland & België.

Trainer en coach

Johannes en Anna zijn allebei geaccrediteerd PCM trainer en Johannes is daarnaast geaccrediteerd PCM coach. Ze nemen beiden profielen af -met terugkoppeling-, coachen op basis van PCM zowel individuen als teams en geven diverse trainingen over PCM. Ze hebben een tegengesteld profiel, waardoor de trainingen een grote meerwaarde hebben voor deelnemers.

Anna Schouten
+31 (0) 6 543 631 00
Anna Schouten
+31 (0) 6 543 631 00

Anna Schouten heeft ruim tien jaar ervaring op het gebied van leiderschap. Ze gaat aan op alle vormen van gedrag en is een snelle denker en vanuit passie gedreven. Anna krijgt energie als ze complexe zaken in groepen bespreekbaar en werkbaar kan maken.

Johannes van de Water
+31 (0) 6 239 796 05
Johannes van de Water
+31 (0) 6 239 796 05

Johannes van de Water heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van coaching, sales en leiderschap. Johannes is de bewaker van het menselijk potentieel. Hij onderzoekt graag waar de blokkades en beperkende overtuigingen zitten. Hierdoor doorbreken mensen hun barrière en zetten ze stappen in kunnen, durven en willen.

Potentieel optimaal benutten?

Neem contact op