Case

Klantbeleving naar een higher level!

Klantbeleving en kwaliteitsmanagement coachingstraject

"Ik waardeer Johannes enorm vanwege zijn kennis en expertise op dit domein, zijn kwaliteit om een discussie niet uit te weg te gaan en zijn niet aflatend enthousiasme om te zoeken naar de verbindende factor én verbetering van het eindresultaat."

Dennis Geerling

Contactpersoon: Johannes van de Water
Wat hebben wij aan Turn gevraagd

In september 2016 is Renault Nederland het C@RE coaching-traject gestart, om het management van haar dealernetwerk ondersteuning te bieden op gebied van kwaliteitsmanagement en klantbeleving. RENAULT NEDERLAND neemt hierin deel in het internationale C@RE-programma, gericht op het doorvoeren van een klantgerichte Renault-beleving op alle touchpoints én bij alle vestigingen binnen haar dealernetwerk. Turn, in de persoon van Johannes van de Water, is vanaf het begin als C@RE-coach betrokken bij dit programma.

Wat heeft Turn voor ons gedaan

Johannes van de Water is aan de slag gegaan als C@RE coach bij 3 van de grootste Renault-dealerholdings in Nederland. Na een uitgebreide diagnose op de diverse vestigingen binnen deze bedrijven, heeft Johannes met het management diverse trajecten en verbeterplannen doorgevoerd, gericht op kwaliteitsmanagement en klantbeleving binnen de vastgestelde ‘Momenten van de Waarheid’. Bij een van de bedrijven heeft Johannes ook de uitkomsten van 2 klantenpanels (een gericht op Sales, een gericht op Aftersales) begeleid.

Wat is het resultaat

Nóg meer betrokkenheid en aandacht voor kwaliteitsmanagement en klantbeleving bij de medewerkers van onze dealers, hetgeen leidt tot een verbetering van de Renault-klantbeleving (éen van de dealers werd uiteindelijk beste van Nederland, een andere steeg van de bottom 3 naar top 10). We zien op vestigingsniveau verbetering van onze klanttevredenheidsscores. Ik ben ervan overtuigd dat dit zich als een olievlek zal doorvertalen in de tevredenheid van Renault-rijders in Nederland. Uiteindelijk willen we dat al onze klanten de nieuwe Renault-beleving gaan ervaren.

Renault Nederland

Renault, met als dochteronderneming Renault Nederland, is een Franse autofabrikant. De autofabrikant produceert personenauto’s, bedrijfswagens, tractoren en vliegtuigmotoren. Renault is onderdeel van de Renault Groep. Deze groep bestaat verder nog uit Renault Samsung Motors en Dacia.